Sikkerhedskopi til virtuelle drev

De fleste ved, hvordan man kopierer filer til en ekstern harddisk. Det er også muligt at sikkerhedskopiere ved at lægge data direkte på Dropbox, Google Drev, OneDrive eller iCloud.

I nedenstående eksempel benyttes Dropbox, Google Drev og OneDrive i en stifinder. Hvis computeren er online vil der automatisk kunne ske en synkronisering til internettet, så man aldrig mister data.

Programmerne kan installeres via nedenstående link, hvis du ikke allerede har dem:

Dropbox

Google Drev til computer, Android-tab og telefon samt Iphone/Ipad

OneDrive

De ting, du vil sikkerhedskopiere, flytter eller kopierer du til et af de virtuelle drev.

Du kan følge med, efterhånden som dine data bliver sikkerhedskopieret, hvis du har lyst til det. Når sikkerhedskopieringen er færdig, vil du nederst i proceslinjen kunne se, at den er gennemført.

Hold musen over ikonerne, hvis du er i tvivl om, hvilke ikoner der repræsenterer de nye virtuelle drev. I ovenstående eksempel er musen holdt over trekanten (gul, grøn og blå), og man kan se, at synkroniseringen er gennemført.

Hvis telefonen forsvinder

  • Hvis du har mistanke om at din smartphone er stjålet, kan det være smart at finde den via GPS. Hvis du har en telefon, hvor du bruger Google+ kan du gratis:
    Søge efter den via GPS
  • Få den til at ringe konstant i 5 min.
  • Sætte en ny pinkode på og samtidigt lave en besked med en knap med telefonnummer til opringning, som ikke kan fjernes
  • Slette alt indholdet på telefonen

Du skal bruge Googles enhedshåndtering.

Held og lykke

Vand i åen

Dette foto er sendt til Ringsted Kommune, for nu er der godt nok meget vand i åen. Ved du, at der er en app til mobilen, som man kan bruge til at videregive tips til kommunen? Hvis du slår gps til, før du tager billedet, får de også at vide, præcist hvor det er. Vi elsker ny brugbar teknologi. Alternativt kan man markere på et kort, hvor billedet er taget.

Off-line kort på Google Maps

Spar på data på mobilen, når du bruger Google Maps-kortene ved at downloade dem til din telefon via wifi, før du starter bilen. Da vi var på ferie i Florida, havde vi hentet kort til mobilen, så vi behøvede kun adgang til internettet, når vi skulle søge efter et sted. Det skete f.eks. på restauranter, hoteller m.v., hvor der var gratis wifi.

I denne video downloades kortet fra Ringsted, men du kan naturligvis zoome ud og hente et større udsnit af Danmark eller andre lande. Fordelen ved at bruge Google Maps er, at det ikke koster noget, at få kortene opdateret, og du kan vælge at hente kortene til f.eks. det sted, du skal holde ferie på forhånd.

Placeret i Kategorier