Onkel Knud lå på hospitalet

Telefonen ringer på sygeplejerskernes kontor:
– Goddag, jeg ringer vedrørende en patient, I har liggende. En Knud Jensen.
– Lige et øjeblik… Ja det er korrekt. Hvad drejer det sig om?
– Hvordan går det med ham?
– Det går skam godt. Han bliver udskrevet først i næste uge. Vil De tale med ham?
– Nej tak, for det er faktisk mig der er Knud Jensen. Jeg får bare aldrig svar, hvis jeg spørger, når der er stuegang.

Onkel Knud hos lægen

Knud havde skrækkeligt ondt, så han måtte besøge lægen. Knuds læge havde heldigvis ofte prøvepakker med medicin liggende, som han delte ud af:
Knud: – Tror du virkelig de 10 små piller vil kurere mig?
Lægen: – Ja, der er ingen af dem jeg har givet dem til, der er kommet tilbage.

Dengang Pia gik til skriftlig eksamen i matematik

I ottende klasse var Pia til eksamen i matematik. Hun sad med en mønt og var dybt koncentreret.
Læreren, der overvågede lokalet sagde: – Nu har du siddet der i fire timer og slået plat og krone. Tror du ikke at skulle begynde at løse nogle af opgaverne?
– Opgaverne? Dem blev jeg færdig med på fem minutter. I øjeblikket kontrollerer jeg bare svarene, men de stemmer ikke.

Wilhelmina skal til fest

Wilhelmina var ude for at købe sko. Hun prøvede mange, før hun fandt nogle, der passede perfekt. Da hun skulle betale, sagde ekspedienten:
– Det kan altså godt være, at de trykker lidt de første par dage.
Wilhelmina: Det er ok, jeg skal først til fest på fredag.

Øl-torsk

  • Torskefilletter mindst 1 pr. person
  • 2 porrer eller 2 løg
  • 3 gulerødder
  • 1 glas lageragurker (store cornichoner)
  • 3 limefrugter
  • 2 øl
  • 100 g mandler
  • 2 dl piskefløde
  • 20 g smør
  • Muskatnød
  • Salt
  • Peber
  1. Mandlerne hakkes fint. Vi bruger en minihakker.
  2. Løg/porrer hakkes og svitses let i smør. 2 øl hældes ved og koges ind til væsken virker tyk.
  3. Gulerødderne skæres i stykker, og det gør agurkerne også.
  4. Limefrugterne skylles grundigt, før de skæres i skiver.
  5. Torskefilleterne vendes i revne mandler.
  6. Smør smeltes på en pande og torskestykkerne steges i et par minutter, så de bliver lidt brune hver side.
  7. Derefter lægges de i et ovnfast fad med agurker, gulerødder og limefrugter imellem.
  8. Det hele dækkes af øl-lagen.
  9. Fadet krydres med salt, peber og lidt revet muskat.
  10. Fløde og 1 øl tilsættes.
  11. Sæt fadet i ovnen ved 175 grader i 18 minutter.

 

Server med ris som tilbehør.

Da Wilhelmina var ung

&M Havde hun brug for et sommerferiejob, så hun begyndte at arbejde hos Mars i København. Der blev hun sat til at sortere de kendte M&M figurer, så det var let at tage en af hver til butikkerne. Desværre smed hun alle dem ud, der var mærket W&W.

Torsk med friskost, hvidvin og bacon (nok til 2 personer)

  • 4 Torskefilletter
  • 1 dl hvidvin (gerne en gammel, der er blevet sur)
  • 2 gulerødder
  • 2 porrer
  • 1 snackpeber
  • 2 skiver bacon
  • 6 store champignons
  • 100 g friskost
  • 1 dl mælk
  • Lidt salt, peber og sukker
  1. Skær baconen i småstykker og svits det på panden. Tænd for emhætten, hvis du ikke har gjort det.
  2. Tilføj gulerødder i skiver (kan også være i tern eller søhesteformet, hvis du ikke kan lave Rundetårn :- )
  3. Tilføj porrer, snackpeber og champignons, når grøntsagerne er rensede og skåret i mindre stykker
  4. Tilføj mælk og friskost og krydderier.
  5. Hvis fyldet ikke er dækket af væske så tilføj vand, indtil det kan koge godt igennem
  6. Lad det koge i 10 min. så noget af væsken fordamper.
  7. Hæld fyldet i et ovnfast fad og læg torskefilleterne ovenpå
  8. Sæt det i ovnen i 22 min. (180 grader)

Der kan serveres f.eks. ris, perlebyg eller kogte kartofler til.

Ups. Det smagte ikke godt nok. Vi havde glemt persille. Brug masser af frisk persille (pkt. 4).