Mor-testen

Emil forsøgte at lokke Tina til at spise en regnorm, men Wilhelmina havde set det fra køkkenvinduet, så hun kom rendende ud for at stoppe dem.
– Tina, den skal du ikke spise. Det kan man blive syg af.
– Hvorfor kan man blive syg af det?
– Det er sådan noget mødre ved. Det er med i mor-testen. Hvis man ikke ved den slags, får man ikke kørekort til at blive mor.
Tina tænkte, så det næsten knagede.
– Wilhelmina, nu ved jeg det. Hvis man ikke kan klare mor-testen, så kan man kun blive far.
– Lige præcis.

Tante Tulle med færgen

Det blæste kraftigt om borde på færgen, men tante Tulle stod alligevel udenfor og holdt godt fast i hatten, så den ikke fløj væk. En mand kom hen til hende og sagde:
– Undskyld, frue. Det er ikke, fordi jeg vil være fræk, men ved De, at Deres kjole blæser op.
– Ja, men jeg er nødt til at holde med begge hænder på hatten.
– Jamen, man kan se alt, fordi De ikke har trusser på.
– Hør nu her. Alt dernede er ældgammelt, men hatten er helt ny.

Gåtur med hunden

Pia og Søren var på besøg hos nogle venner, og da de havde været der et stykke tid, besluttede de sig for at gå en tur med hunden Molly. De kom forbi en have, hvor en kvinde og en lille pige var i gang med at rive blade sammen. Pigen opdagede dem udenfor og råbte:
– Mor, se lige den søde vov-hund?
Og så var det, at Molly besluttede sig for, at deres græsplæne var det helt rigtige sted at lægge en ……

Belle på ferie hos Hansen onsdag og torsdag den 22. oktober 2015

Under onsdagens mentaltræning var det ikke længere nødvendigt for Mette at holde en af hundene. Et af håndklæderne på badeværelset skulle alligevel til vask, og det er god sniffe/snuse-træning for dem at lede efter godbider gemt deri. Belle måtte kaldes tilbage, for hun kunne ikke klare mere end 3 min. uden at blive så træt, at hun havde brug for at gå lidt væk. Det virker, som om mentaltræning er hårdere for hende, end at rende og hoppe i haven i en times tid eller to.

Mette ordnede et par ting, men hun registrerede lige, at der var masser af leg på terrassen inkl. knurren, og det plejer der ikke rigtigt at være, så hun afbrød det, og fik hundene til at slappe af. Så ville Hansen gerne ud, og underligt nok havde begge hunde pludseligt tynd mave, selvom de ikke havde fået noget, der umiddelbart skulle kunne forårsage det. Lige før Claus kom hjem, opdagede Mette, at Belle havde snuppet hendes halspastiller. Den lille gule pose med Fishermans Friends med anisfrø var væk fra kontoret. Resterne blev fundet ude på terrassen, så der var forklaringen. Hundene må have spist de få pastiller, der var tilbage, så det må have været derfor de spænede rundt ude på terrassen, og sikkert derfor de fik tynd mave. De blev holdt under opsyn de næste timer, men umiddelbart virkede det ikke, som om det havde givet dem større problemer.

Natten gik stille og roligt, og Belle drømte, men havde ikke rigtigt mareridt, så det var dejligt.

Om morgenen regnede det, så selvfølgelig ville hun ikke med ud, men til gengæld ville hun heller ikke have, at Hansen gik, så hun peb og gøede ad os, da vi gik i regnvejret.

Dagens film

Belle på ferie hos Hansen tirsdag og onsdag den 21. oktober.

Belle og Hansen leger stadig, når de kommer hjem efter en gåtur. Hansen er god til at lade hende “vinde”, så han overgiver sig indimellem, men hvis er for utidig, så er der kontant afregning. Hun bliver sat på plads i løbet af få sekunder, men det lader ikke til, at hun bærer nag. Hun ved, at det er ham, der bestemmer. Hun er begyndt at lægge sig ved døren til “Paradiset”, så hun sikrer, at hun ikke går glip af en godbid, hvis der skulle falde noget af.

Sidste nat sov hun kun indenfor i gangen, men det regnede vist også lidt, og så har hun ikke lyst til at være udenfor. Hansen lægger sig bare i læ, og han kan sagtens komme morgenglad ind med fugtig pels. Bare underulden ikke er våd, virker han lidt ligeglad med det.

Når Belle får en ekstralækker godbid, f.eks. et stykke tørret kylling, så fræser hun ind i stuen og kaster sig ned på Hansens hundepude. Nogle gange har hun så megen fart på, at puden ryger lidt ind under sofaen, og man kan høre et bump, når hun rammer sofaryggen J

Dagens film

Belle på ferie hos Hansen mandag og tirsdag den 20. oktober 2015

Der er noget hyggeligt ved at være tidligt ude med hunden(e). I går så Hansen en af sine veninder, så vi fik en pibekoncert hele vejen hjem. Sidste gang han mødte hende var hun i løbetid, så han var helt klar til at løbe efter hende mandag morgen. For en gangs skyld filmede Mette, da Claus kom hjem. Det er en overstrømmende modtagelse, man får, når der er to hunde i huset. Bagefter var Belle igen fuldstændigt uinteresseret i at gå tur. Mette lagde selen på hende, og så blev der taget en lidt dårlig film (hun kom til at grine, så hun ikke kunne stå stille), men det fremgår tydeligt, at Belle ikke gider.

Belle kommer ikke ind i soveværelset hver aften for at godnatkysse længere. Hun virker tilfreds med at ligge i gangen eller ude på terrassen sammen med Hansen. Nogle morgener når Mette står op, mens det er bælgmørkt, lægger hundene sig på ryggen tæt ved hinanden, så Mette kan nå at mavenusse dem samtidigt. Sikke nogle kloge vovser. I morges startede vi hjemmefra før kl. 7. Det var stadigvæk mørkt, og der var rim på markerne, så hundene var helt overstadige af lykke. Det er rigtigt eurasier-vejr.

På formiddagsturen mødte vi Buff, og Belle stoler nok så meget på Hansen nu, at hun ikke satte Buff på plads. Han måtte godt lige hilse på hende. Vi mødte 5 hunde yderligere, men vi startede også hjemmefra lidt over 9, så Mette var nok selv ude om det.

Dagens film

Belle på ferie hos Hansen søndag og mandag den 19. oktober

Belle er begyndt at sove mere, så der er knapt så megen legen her. Hun er blevet en rigtig kælepot, efter at filtrene er væk. Hun kommer hen og puffer til ens ben med hovedet, og så kan man jo godt regne ud, at det er nussetid for Belles øren.

Søndag var Claus ude at fiske med Thomas og Marc, så Mette kom kun ud med begge hunde på formiddagsturen. Der lå en død måge ude på græsplænen, og den fik de IKKE lov til at komme hen til. Efter formiddagsgåturen sov hundene til kl. 16. Og da ville Belle ikke med ud, hun løb væk og gemte sig, så om aftenen jagtede Claus hende lidt, så hun kom med ud på den sidste tur. Til gengæld måtte han reparere flexlinen bagefter. Hundene havde set et rådyr, og Claus registrerede det ikke, før de spurtede hen imod det. Heldigvis kunne den gamle flexline ordnes igen nede i værkstedet. Det er rart at kunne gå med hundene i to liner, der begge er på 8 meter. De kommer ikke løs, hvis Belle er med. Der er simpelthen for mange ting her: Katte, ænder, måger, krager, rådyr og harer ses dagligt, og den lille dame kan slet ikke stå for det.

Dagens film

Belle på ferie hos Hansen lørdag og søndag den 18. oktober

Belle og Hansen får hilst og snuset til utroligt mange mennesker, når Claus går tur med dem i Ringsted. Lørdag formiddag blev det til en lang tur, for Claus havde drukket et par øl med Thomas fredag eftermiddag, så derfor havde han både snorket og spjættet med arme og ben, mens han drømte og råbt uuhhh uhhhh midt om natten, så begge hundene kom rendende ind i soveværelset for at finde ud af, hvad det var for en ballade. Lidt senere havde Belle igen en grim drøm, så Mette fik ikke sovet meget natten til lørdag, og så var det skønt, at Claus tog hundene med ud på en lang tur. De vækker opsigt, så de bliver nusset, fotograferet og udpeget, når de kommer gående. Claus får snakket med en masse mennesker, og en af fordelene ved at tage hundene med op i byen, så de går på asfalt jævnligt, er at de så selv slider deres klør og slipper for at få dem klippet hos dyrlægen. Da han kom hjem, var han meget overrasket over, at han kunne stoppe deres leg. Der var ro meget hurtigt, og så lagde de sig bare til at sove.

Senere var han lidt naiv. Han troede, at Belle var faldet så meget til, at hendes havefræser-tid var overstået. Men nej, da hun blev sluppet fri nede ved garagen, løb hun op foran, så Claus måtte sætte hundene ind i haven, mens han selv gik ved garagen.

Da Claus og Mette var i spaen, fik hundene lov til at lege i haven. De var ikke kun beskidte bagefter. De var møgbeskidte, så der måtte hentes håndklæder ud i udestuen, så de kunne blive tørret af, inden de fik lov til at komme ind.

I morges ville Belle ikke med Claus ud på den tidlige morgentur, men så snart han var uden for døren, peb hun og fortrød tydeligvis, så Mette måtte kalde på Claus og Hansen, så de kunne få den lille pige med. På den første formiddagstur ville hun heller ikke med, og da Mette vidste, at hun temmelig sikkert kunne holde sig til tur nr. 3 inden frokost, lod hun bare Belle være. Men det skulle hun aldrig have gjort. Belle kiggede ud fra terrassen og peb og gøede, så Hansen tydeligvis forstod beskeden, så de måtte ind igen for at hente den søde Belle. Hvis Mette går alene ud til bilen og kører er der ikke en lyd fra hende, så måske er det Hansen, der ikke må forlade hende.

Dagens film

Belle på ferie hos Hansen fredag og lørdag den 17. oktober

Belle og Hansen har fået en god rytme sammen. Det er tydeligt, at det er Hansen, der bestemmer, men det lader til, at han giver Belle lov til at være en lille frækkert indimellem, så det er efterhånden sjældent, han sætter hende lidt på plads.

Mette fik snuppet de sidste filttotter fredag, så nu gør det i hvert fald ikke ondt på den lille skat længere. Hun er blevet endnu mere kælen, end da Claus hentede hende for godt en uge siden. Og det er tydeligt, at hun påskønner al opmærksomheden. I nat drømte hun grimt to gange og begge gange var Mette og Hansen henne ved hende for at nusse lidt. Hansen puffer blidt til hende med snuden, så han passer godt på hende. Hun gider ikke regnvejr. Når det regner, kan hun finde på at løbe væk fra fordøren, selvom hun har sele på, og det må være et tegn på, at hun ikke er til den slags J

Fredag kom Thomas igen på besøg, og der var ingen snappen, men et enkelt veeef blev det til, da han rejste sig op. Når Mette så rømmer sig, så bliver hun slikket meget på hånden, så vi tror, at det nok skal forsvinde med tiden. Rutinen med: Du tisser her, og så skal jeg da også, holder stadigvæk.

Hun har en pudsig stil, når hun skal tisse. Hun nærmest hopper over en tot græs og løfter det ene ben op foran sig, så hun er en lille springmus. Det mest spændende ved åen er, at man kan drikke vand af den. Claus håndfodrer stadig om aftenen, mens Mette skiftevis håndfodrer og bruger motivation og hjernegymnastik i løbet af dagen. Hansen spiser mere græs i øjeblikket. Vi tror, at det er, fordi han ikke får barf, mens Belle er her. Belle får nemlig ondt i maven af det, så den står på hundefoder. Måske har hun tabt sig en anelse, for nu kan man ane rygraden, men hun får masser af mad, så vi sulter hende bestemt ikke. Hun bliver meget træt, når de har dyrket lidt hjernegymnastik om formiddagen. Det er lidt svært for Mette at tage film på det tidspunkt, fordi hun holder fast på den ene hund, mens den anden får lov. I aftes var vi lidt uenige. Claus forsøgte at lokke Belle op i sofaen, og det skal hun ikke lære. Når hun ikke har den slags uvaner i forvejen, er der ingen grund til, at vi lærer hende den slags. De sidste par dage har hun også ligget lidt på sin egen pude, så det får I også lige fotos af, selvom de ikke er så gode. I skal næsten have lov til at se det selv. De har det fulde overblik fra terrassen, så der kan de godt lide at stå og kigge ud på verden.

Dagens film