En helt ny computer, og hvad så …

Når du får en helt ny computer, der er nulstillet, så der ikke engang er valgt sprog, kan jeg anbefale, at du gør nogle ting, der kan gøre det lettere for dig i fremtiden.

  1. Gør installationen færdig på computeren ved at vælge sprog osv. til det normale windows-billede kommer frem.
  2. Få internetadgang til at fungere
  3. Installer antivirus-program (meget gerne med antispyware-funktion). F.eks. AVG er gratis og kan hentes her ved at klikke på den grønne knap næsten øverst.
  4. Log på Google med din mailadresse. Hvis du ikke har en, så lav fluks en ny. Det kan du gøre her.
  5. Download Google Drev
  6. Når du har gjort det, så bør der dukke 3 nye ikoner op på dit skrivebord. Google Docs, Google Sheets og Google Slides. Når du bruger dem til at lave dokumenter, regneark og præsentationer, så gemmes dine filer gratis og automatisk på internettet. Det betyder, at du ikke mister opgaver, ansøgninger osv. osv. selvom din PC bliver stjålet eller går i stykker.
  7. Og noget af det bedste med Google Drev er, at du kan gøre det samme fra tabs og smartphones. Du kan skrive altså lave noget på din computer, som du senere lige kan finde frem på f.eks. din telefon… eller omvendt.

Tradano. Et lynhurtigt loppemarked på din mobil

Appen er ny og meget brugervenlig. Den viser dig de ting, der er til salg tæt på først, men du kan selvfølgelig selv søge efter ting i hele landet. Pr. december 2015 kan den foruden dansk også indstilles til Engelsk, Fransk, Hollandsk og Tysk.

Når man skal sætte en ting til salg, er appen automatisk klar til at tage billeder, så det med at sætte annoncer på uden fotos, som man kan på DBA. Det ligger denne app ikke op til. Det passer perfekt til vores livsstil. Annoncer uden fotos reflekterer vi ikke på J Når man har taget fotos af den ting, man vil sælge, så kan man klikke på en tegning af en blyant. Der starter man med at sætte en pris, vælge en kategori og lave en lille beskrivelse. Og så kan man klikke i øverste højre hjørne med Sæt til Salg.

Appen anbefales, fordi man ikke behøver være på vagt, ligesom man skal på DBA. Der skal man huske, at det koster penge at sætte overskrift på, eller at vælge nogle bestemte kategorier af ting osv. Det er irriterende, og det virker, som om de forsøger at få penge ud af uerfarne brugere, og det er ikke pænt gjort.

Appen kan bruges både til computer, smartphone og iphones, så det virker gennemtænkt og gratis.

Konen stiller højere krav til software og udviklere, end de fleste og hun har en gmail-konto, som hun bruger til synkronisering af data. Hun blev glad, da hun opdagede, at Tradano og Google arbejder sammen, så der automatisk er logget ind på hendes profil, når hun bruger både PC, tab og telefon, og hun har selv kun logget på android-telefonen 1 gang.

Den kan downloades f.eks. via Itunes, Play Butik på android telefoner m.v.
Link til hjemmesiden

Det kan godt klø lidt.

Thomas og Søren sad i saunaen og snakkede.
– Søren, hvad er det du gør med tungen?
– Jeg klør så underligt, så jeg har en tid hos lægen i morgen formiddag.
Næste aften ringede Thomas til Søren.
– Hvad så gamle dreng, hvad var der galt med den kløen?
– Nej. Det var ikke noget.
– Det var det da. Sig nu, hvad der var galt.
– Ja altså. Pia har fået svamp der forneden. Og når vi går i seng sammen, så ……. Så nu har jeg altså fået svamp et helt andet sted.

Wilhelmina hos tandlægen

Wilhelmina havde tandlægeskræk, så der var altid en masse bøvl med hende, når hun skulle til kontrol. Som sædvanligt pludrede hun nervøst:
– Puh ha, hvor er jeg altså nervøs for dette her. Jeg ved bare, at det kommer til at gøre forfærdeligt ondt. Faktisk ville jeg hellere have et barn end blive boret i tænderne.
– Kære Wilhelmina. Du finder bare ud af, hvad du beslutter dig for, så indstiller jeg stolen efter dit ønske.

Emil nægter bare

 Emil kom gående, da en bil standsede ved siden af ham.
– Hop ind, så får du en tyver.
– Nej, jeg vil ej.
– Hop ind. så får du en tyver og en noget slik.
– Nej, far. Det var dig der ville have en Skoda!