Vægge og beskeder på Facebook

På Facebook kaldes forsiden for en væg. En væg kan sammenlignes med en opslagstavle, og der er nogle, der ikke kan finde ud af, hvor de skriver hvor.

Chat eller en personlig besked bruges når du skal kommunikere direkte med en anden person. Du kan starte en Besked til en ven, hvis du klikker i topmenuen på ikonet, der viser talebobler. Når du holder musen over ikoner, vil der komme til at stå beskeder.

I feltet med Til: kan du vælge den ven, du gerne vil kommunikere med. Hvis du gerne vil skrive samme personlige besked til flere venner samtidigt, så kliker på ikonet, der viser en person og et +. Der kan du tilføje flere venner til Chat.

Når du skriver på en væg, der tilhører dig selv eller en anden person, skal du være opmærksom på, at alle teoretisk set kan se, hvad du skriver.

Når du skriver på en væg, der hører til en side (f.eks. en sportsklub), så kommer teksten i øjeblikke til at stå nederst til venstre, så den er ikke særligt tydelig for alle de andre medlemmer. Hvis den, der administrerer sidens væg, skriver, så kommer det til at stå i den store højre kolonne, så det du skriver på en “side-væg” er mere skjult.

I en gruppe kan du også skrive på væggen. Det vil fremgå tydeligt, og andre kan straks se dit opslag. Administratoren af gruppen kan vælge at fastgøre et opslag. Så vil det blive stående øverst, og det er sandsynligt, at et fastgjort opslag vil blive set af de fleste i gruppen.