Flødeboller

Ingredienser:

  • I rulle mariekiks eller isvafler.
  • 500 g sukker
  • 1,75 dl vand
  • 250 ml pasteuriserede æggehvider (= 1 flaske fra Lidl)
  • 700 g mørk chokolade
  • Toppings – kan være kokos, hasselnøddeflager, orange-spåner eller karamel-spåner, tørrede hindbær osv.
  1. Sukker og vand koges op til det er gennemsigtigt. Tager ca. 2. min.
  2. Æggehviderne piskes i to min.
  3. Begynd at smelte chokoladen – gerne ved lavt blus over vandbad eller i en chokoladesmelter

  4. Bland æggehvider og sukkervand og pisk i 20 min. Det bliver til guf. Skålen med guf-blandingen skal kunne vendes på hovedet uden at falde ud.

  5. Læg bundene af isvafler eller mariekiks og på 2 bageplader (gerne med bagepapir).

  6. Hæld guffet i en plasticpose og klip et lille hul i bunden.
  7. Sprøjt guffet ud på bundene, der er på bagepladerne.

  8. Bag guf + bund til toppen af guffet bliver lidt gyldent, så er de nemlig faste

  9. Brug en bagepensel til at “male chokoladen på”

  10. Lad chokoladen stivne lidt og pynt med toppings
  11. Placer dem på bagepapir, og lad dem tørre i et par timer. Opbevar dem gerne køligt