Mettes brød uden mel

Ingredienser.

 • 1 dl vand
 • ½ dl olie
 • 1 tsk salt
 • 4 æg
 • Blandede frø, kerner og nødder (undgå korn). Det kan f.eks. være usaltede valnødder, mandler, solsikkefrø, hørfrø, græskarkerner, sesamfrø og/eller pekannødder mm.

Tilberedning:

 1. Tag en håndfuld mandler eller nødder. Hak dem fint (f.eks. i minihakker). Det bliver den mel, der holder brødet sammen.
 2. Find ud af, hvor mange dl der kan være i den form, du skal bage i. I min er der plads til 1,4 liter. Derfor mixer jeg 1,3 l dej.
 3. Hænd vand, olie, salt i en skål. Slå æggene ud deri.
 4. Hæld en blanding af det, du har af nødder i skålen, indtil der er lidt mere end det, der skal være i skålen. For mit vedkommende fylder det ca. 1,45 l.
 5. Pisk dejen (gerne med dejkroge) med i et par minutter og hæld den i formen. Hvis der er lidt rigeligt nødder og kerner i, så de rager lidt op, så skal du ikke fortvivle. Hæld en anelse mere vand i, hvis de slet ikke rører det flydende æg/vand og rør lidt rundt. Der sker ikke noget ved, at de rager lidt op. Det smager bare lækkert, når brødet er færdigt.

 6. Bag brødet i varmluftsovn 1 time og 15 min. ved 160 grader Celsius.
 7. Når det er færdigt, så lad det køle af, før du sætter det i køleskabet. Dette brød holder sig længere i køleskabet, og man kan vælge at skære meget tynde skiver af det.