Kvarkkage

Bunden

  • 200 g sukker
  • 3 æg
  • 250 g fint hakkede hasselnøddekerner
  1. Æg og sukker piskes godt og luftigt sammen.
  2. De hakkede nødder vendes i æggemassen.
  3. Massen hældes i smurt tærteform.
  4. Bages ved 180 grader C. varmluftsovn i 20 minutter.
  5. Mærk om overfladen er fast, før du tager den ud af ovnen.
  6. Lad bunden køle lidt af, før du hælder chokolade på.
  7. Lad bunden blive i tærteformen.

Chokolade mellemlag

  • 100 g mørk chokolade
  • Hak chokoladen fint (eller brug et rivejern)
  • Fordel chokoladen over bunden.
  • Bunden med chokolade behøver ikke køle helt af, før du tilføjer kvarkfyldet.

Kvarkfyld

  • 5 finthakkede mandler
  • 3 æg
  • 2 spsk sukker
  • 250 g kvark
  • ¼ tsk reven muskatnød
  1. Pisk de finthakkede mandler, æg og sukker grundigt sammen.
  2. Rør kvark og muskatnød i.
  3. Fordel kvarkfyldet over chokoladelaget.
  4. Bag ved 180 grader C. varmluftsovn i 30 min.

Pynt

250 g kvark smøres ud over kagen.

Pynt med blåbær, jordbær eller andre friske frugter.